Et vingeslag for Heather Hill

Heatherhill i Gribskov Kommune er en af Danmarks bedste sommerfuglelokaliteter. Her lever 6, muligvis 8, truede arter af dagsommerfugle. Men sommerfuglene er i tilbagegang og det vil Gribskov Kommune ændre på.

Projektet sker i samarbejde med botaniker og sommerfugleeksperter fra blandt andet Lepidopterologisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening.

Aage V. Jensens Fond har skænket 167.000 kr. til projektet, der kaldes ”Et vingeslag for Heatherhill”.

Vil du være med?

Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Praesent commodo cursus magna.

Se hvordan du kan bidrage til Heather Hill projektet her

Over 5 år vil der ud over monitering af sommerfugle og deres foder- og værtsplanter, blive udført forskellig naturpleje i tre forsøgsområder. Her vil der ske bl.a. leslåning, rotationsgræsning og afbrænding. Formålet er at optimere forekomsten af sommerfuglenes foder-og værtsplanter for derved at give sommerfuglene bedre levevilkår. I løbet af de 5 år bliver vi klogere på, hvordan vi bedst plejer området og fremmer biodiversiteten.

Ved indgangen til Heatherhill står et informationsskilt, som kort fortæller om projektet.

Meld fund af sommerfugle - tip Gribskov

Projektinformation

Kender du teorien om “Sommerfugleffekten”?

Sommerfugleeffekten er forestillingen om, at et vingeslag fra en sommerfugl på den ene side af kloden, kan starte en storm på den anden side af kloden.

Bliv klogere på Edward Lorenz’ teori

De truede sommerfugle

Se hvilke 8 arter af truede dagsommerfugle, som projektet "Et vingeslag for Heatherhill" vil hjælpe.

Gå til oversigten over truede arter her

Projektbeskrivelse

Projektet forløber over 5 år fra 2019 til 2023. I 2019 blev der udarbejdet en forsøgsplan, som fastlægger tre forsøgsområder, hvor der udføres forskellige naturplejemetoder.

Læs projektbeskrivelsen her